DEMENCIA GONDOZÓ

A demencia gondozó egy interprofesszionális (különböző szakmák képviselőinek együttműködése egy cél elérése érdekében) csapat tagja. A demenciával élő személyek komplex ellátása során együttműködik más szakmák képviselőivel. Felismeri a demencia betegség korai tüneteit és a megváltozott viselkedést. Segítséget nyújt a kognitív zavarok enyhítésében.

A gondozás során alkalmazza a hatékony kommunikáció eszközeit, mint pl.: segítés, megértés, képességek erősítése, felnőttként kezelés, bátorítás, tiszteletadás. Felismeri a mindennapi tevékenység

zavarait. Partneri együttműködést alakít ki a gondozott családjával. Felismeri az abúzus jeleit és javaslatot tesz azok megelőzésére.

A képzés megkezdésének feltételei

  • alapfokú iskolai végzettség (befejezett 8. általános iskolai végzettség)
  • szakmai előképzettség: Szociális és egészségügyi területen szerzett alapképesítés (érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon)
  • idősellátással foglalkozó személyes gondoskodást nyújtó alap- vagy szakosított intézményben gondozó, ápoló, vezető gondozó, vezető ápoló, terápiás munkatárs (korábban: szociális és mentálhigiénés munkatárs) munkakörben eltöltött összefüggő 1 év szakmai gyakorlat.

Képzés időtartam: 600 óra

A képzés számonkéréssel zárul, melynek sikeres teljesítése esetén Tanúsítványt állítunk ki!

A képesítő vizsga sikeres letételét követően kerül kiállításra a bizonyítvány akkreditált, független vizsgaközpont által!

Képzés díja: 149.900.- (részletfizetési lehetőségekről kérjük tájékozódjon ügyfélszolgálatunkon)

A képzési díj tartalmazza az előzetes tudásmérés, az oktatások és a záró számonkérés díját!

SZOCIÁLIS KÉPZÉSEK

DOKUMENTUMOK