GÁZ- ÉS HŐTERMELŐ BERENDEZÉS-SZERELŐ

A gáz- és hőtermelő berendezés szerelő a gáz, és olajtüzelő berendezések, valamint az ún. megújuló energiaforrást hasznosító hőtermelő berendezések komplett szerelését, beüzemelését, egy rendszeren belül történő üzemeltetését, karbantartását végzi. Elvégzi a villamosoldali bekötéseket, egyenpotenciálra hozatalt, ellenőrzi a létesítési körülmények során a légellátást és amennyiben a hőtermelőberendezés üzemelése közben keletkezik füstgáz, annak elvezetésének módját, szakszerű kivitelezését.

Ellenőrzi az egyes szerelvények, eszközök, berendezések műszaki állapotát, elvégzi a szükséges karbantartási, javítási feladatokat. Elvégzi a hőtermelő berendezések próbaüzemeltetését, az esetlegesen felmerülő hibákat javítja. Elvégzi a hidraulikai beszabályozási és vezérléstechnikai bekötési és beállítási feladatokat.

A képzés megkezdésének feltételei

  • középfokú végzettség (középiskola, a szakiskola befejező évfolyamának sikeres elvégzéséről kiállított bizonyítvány)
  • szakmai előképzettség: Központifűtés- és gázhálózatrendszer- szerelő (4 0732 07 03) vagy Épületgépész technikus (5 0732 07 01) vagy Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő (34 582 09) vagy Épületgépész technikus (54 582 01)
  • egészségügyi alkalmassági vizsgálat

Képzés időtartam: 300 óra

A képzés számonkéréssel zárul, melynek sikeres teljesítése esetén Tanúsítványt állítunk ki!

A képesítő vizsga sikeres letételét követően kerül kiállításra a bizonyítvány akkreditált, független vizsgaközpont által!

Képzés díja: 189.000.- (részletfizetési lehetőségekről kérjük tájékozódjon ügyfélszolgálatunkon)

A képzési díj tartalmazza az előzetes tudásmérés, az oktatások és a záró számonkérés díját!