Támogatást nyert egy tiszalöki vállalkozás is

A Hot & Cold Therm Kft. a csőhálózat-szerelő szakma oktatására kap támogatást – © Illusztráció: KM-ARchív

Három vállalkozás

A tiszalöki Hot & Cold Therm Kft. 151 millió forintot, a miskolci Robert Bosch Power Tool Kft. 167 millió forintot, a nagyatádi Büttner és Társai Szerszámelemgyártó és Kereskedelmi Kft. 297 millió forintot kapott tanműhelyek kialakítására, melyekben több mint 250 tanuló gyakorlati oktatása valósulhat meg.

A Robert Bosch Power Tool Kft. gyártósori gépbeállító és mechatronikai technikus; a Hot & Cold Therm Kft. csőhálózat-szerelő, hegesztő, lakatos, kőműves, hideg- és meleg burkoló, festő és mázoló, asztalos, bútorasztalos; a Büttner és Társai Szerszámelemgyártó és Kereskedelmi Kft. pedig gépgyártástechnológiai technikus, CNC gépkezelő, ipari gépész, villanyszerelő, hegesztő és mechatronikai technikus szakmák gyakorlati oktatásához nyert el támogatást – adta közzé a Nemzetgazdasági Minisztérium sajtóosztálya.

Információ

Az állam adókedvezményekkel és más támogatásokkal is ösztönzi a vállalatokat, hogy minél nagyobb mértékben vegyenek részt a fiatalok gyakorlati oktatásában. A középszintű duális képzés tanműhelyeire egyedi miniszteri döntéssel nyújtható támogatás legfőbb feltétele az, hogy a cég a tanulószerződéses létszámot legalább 50 fővel növelje. Ezzel a támogatással tanulónként átlagosan legfeljebb 8 ezer eurónak, összességében legfeljebb 2 millió eurónak megfelelő összegű juttatást nyerhet el egy gazdálkodó szervezet tanműhely létrehozására és felszerelésére, legalább 27 százalékos önrész, valamint 5 éves létszámfenntartás és tanműhely-működtetés vállalása mellett.

http://www.szon.hu/tamogatast-nyert-egy-tiszaloki-vallalkozas-is/3286401

Összesen több mint fél milliárd forint összegben újabb három vállalat részesült költségvetési forrásból tanműhelyekre fordítható támogatásban a nemzetgazdasági miniszter egyedi döntései alapján.

Elérhetőség: 4450 Tiszalök, HRSZ 0434/4 email: szerviz@hctkft.hu telefon: +3630/1391246, +3630/1391253, +3630/1391244

A tiszalöki Hot & Cold Therm Kft által működtetett HCT Szakképzési Centerben 2018. május 17-én sikeresen lezajlott az első szakmunkás gyakorlati vizsga, melyen nyolc végzős hegesztő tanuló (szakmunkásjelölt) gyakorlati vizsgatevékenység során bevont elektródás kézi ívhegesztő, gázhegesztő, wolframelektródás védőgázas (TIG) ívhegesztő és fogyóelektródás védőgázas (MIG, MAG) ívhegesztő eljárással készített munkadarabokkal bizonyította alkalmasságát a szakmában.

Több mint 150 milliós kormányzati támogatással épült fel az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó Hot and Cold Therm Kft. tanműhelye, amelynek segítségével 60 tanuló folyamatos képzése valósul meg Tiszalökön 2017 szeptemberétől.

Több mint 150 millió forint kormányzati támogatással épült fel az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó Hot and Cold Therm Kft. tanműhelye, amelynek segítségével 60 tanuló folyamatos képzése valósul meg Tiszalökön 2017 szeptemberétől.

Több mint 150 millió forint kormányzati támogatással épült fel az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó Hot and Cold Therm Kft. tanműhelye, amelynek segítségével 60 tanuló folyamatos képzése valósul meg Tiszalökön 2017 szeptemberétől.